vineri, 5 octombrie 2012

Profesionist contabil in Bulgaria







Contabilitate e profesie , dar educatie contabila nu inseamana ca persoana respectiva este un contabil profesionist .

  Pentru a susțin parerea mea , voi folosi argumentul unui expert-contabil  Toshko Poptolev. "Monopoly privind certificarea contabililor în Bulgaria  nu exista , dar eu cred că avem nevoie de a vorbi  un pic mai mult pentru despre ceea ce înseamnă pentru membri ai Institutului Contabililor Profesioniști în Bulgaria, certificare. Membrii Institutului sunt convinși că cerințele legale pentru certificarea contabililor în acest stadiu, nu este necesar.Noi cunoastem situatiei in tirire europene si acolo nu exista astfel de  cerinte legale .
Noi credem că societatea ar trebui să construiască doar o stare de spirit de a utiliza serviciile contabililor profesioniști, precum și recunoașterea ar trebui să se facă numai de către organizațiile profesionale.
   Punctul nostru de vedere este că de certificare trebuie să se facă pe bază de voluntariat, și anume un contabil care consideră că doresc recunoașterea profesională sa apaleze la  organizația profesională, si dupa  procedurile relevante fie racunoscut ca profesionist contabil.Societatea la rândul său, va avea garantie de la organizatiea respectiva ca contabilul are competenta  necesara ca prefesiaonal .
   Problema nu e numai certificarea . Aceasta este numai un moment de la dezvoltarea profesionala . Diploma se da si dupa asta nu se poate retrage dar recunoastere profesionala intun moment se poate
lua .Contabilul profesionlist are angajamentul sa continua permanent calificarea sa si aici vine rolul a organizatiei profesionale sa ajute acest lucru.”Intregul text al interviului poate fi citit  in ziar bulgar Dnevnik si pot fi verificat cu traducător de internet în limba română .
   Stimati actuale si viitoare, clienti, vă rugăm să cere si argumente motivate de la fiecare persoana care sa denumit contabil profesionist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu