miercuri, 10 octombrie 2012

Intrastat in Bulgaria



                                                                Intrastat in Bulgaria



 
Declaratiile Intrastat in Bulgaria se depun in fiecare luna. Datele de umplere pentru Intrastat sunt semnificativ mai putin decat  declaratiile vamale.

  Persoanele obligate  sa depun declaratii Intrastat in Bulgaria, mai corect numite "operatori Intrastat" sunt cele inregistrate ca platitori de TVA in Bulgaria si a persoanelor angajate in comer?ul intracomunitar cu bunuri in cantitati anuale de exprimat in valoare peste pragurile de raportare pentru fiecare flux comercial - expedieri si sosiri.
  
   Declaratii Intrastat poate fi depusa si de operatorii care  nu sunt obligate in temeiul Legii bulgare , privind  Statistica Comertul intracomunitar cu bunuri, dar care doresc sa se inregistreze in mod voluntar si sa furnizeze informatii cu privire la miscarile intracomunitare de bunuri in conformitate cu Regulamentul de aplicare a Intrastat.

   Pentru a determina operatorii Intrastat si a cotrola fiabilitatea informatiilor, Intrastat in Bulgaria , se folosite ca surse de date suplimentare disponibile date,  primite in conformitate cu Legea bulgara privind sistemul TVA-ului prin intermediul VIES europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu