miercuri, 20 martie 2013

Ce reprezinta serviciile de contabilitate in Bulgaria



Ce reprezinta serviciile de contabilitate in Bulgaria

  Serviciile de contabilitate se efectuiaza de catre contabili sau din  firme de contabilitate. Raspunderea de operatiunile de contabilitate poarta  alcatuitorul la rapoarte financiare anuale.Informatia,necesara de intocmirea rapoartelor  financiare anuale poate fi prelucrata de catre  persoana,care nu este contabil/sau e contabil fara drepturi sa intocmeasca rapoarte financiare/sub controlul alcatuitorului de rapoarte financiare.Cerintele normative specifice se stabilesc de Legea de contabilitate ,Standardelor de contabilitate-Nationale si/sau Internationale.Cerintele speciale sunt cerinte profesionale, atita timp cand cerintele generale la infaptuirea serviciilor de contabilitate/contabilitatii/se refera la intreaga activitatea financiara a intreprinderii.

  In Bulgaria  notiunea”servicii de contabilitate” este cu domeniu de activitate diferit,largit.Sunt incluse activitati ca de exemplu calcularea salariilor si asigurarilor,intocmirea contracte de munca,inregistrari la obiecte comerciale in municipiu,inregistrarea firme in Registru comercial si altele.
In momentul prezent lipseste reglementarea legala/normative acestei activitati ,care se stabileste ca “servicii de contabilitate”.Ulterior acestuia,poate sa nimereasca la  diferite speculatii la stabilirea preturilor  pentru  servicii de contabilitate,precum si altor elemente.

  Sfatul meu este sa se incheie contract de deservire de abonament,ci nu de deservire contabila,in care explicit sa fie  mentionate felurile de servicii,asa si acestea  cara sunt afara de contabilitate-intocmirea la contracte de munca,calcularea la salarii,asigurari si altele.
Afara de felurile servicii,care se executa,trebuie sa se arate si sfera lor,la necessitate-chiar persoanele,care raspund pentru fiecare activitate separate.Altceva,care trebuie sa fie chibzuit este sfera serviciilor,legate cu apararea firmelor in infaptuirea unui control din serviciile fiscale-verificari si inspectii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu