vineri, 26 octombrie 2012

Contabilitate - Legea în Bulgaria/partea 1/



                                     Contabilitate - Legea în Bulgaria /partea 1/



Contabilitate - Legea în Bulgaria /partea 1/, acest articol vă da explicatii  pentru documentele de contabilitate in Bulgaria.

Legea Contabilitătii cuprinde companii din Bulgaria / aceasta poate fi persoane care nu sunt înregistrate în Registrul Comertului /care prin lucrarea de contabilitate inscriu tranzactiilor  de afaceri, în ordine cronologică, corespunzător cu performantele lor.
Documentele contabile în Bulgaria sunt , pe hartie sau sint documente electronice  purtator de de informatii contabile , clasificate ca registru primar si secundar.

1. Documentul primar trebuie să contină informatii cu privire la tranzactie de afaceri, înregistrate de prima oara.
2. Documentul secundar e purtator a informatiilor  prelucrate (comune sau diferentiate) obtinute de la documentele primare.
3. Registrul detine informatii cronologice sistematizate cu privire la tranzactiile de afaceri de la  documentele primare si /sau secundare.


Documentele primare contabile ale întreprinderilor se intocmesc in limba bulgară cu cifre arabe si in leva. Ele pot fi scrise si în limba străină cu  valuta straina în cazurile in care contractori sint străini.


Documentele contabile primite într-o limbă străină trebuie să fie însotite de o traducere în limba bulgară a continutului reflectat în operatiunile lor de afaceri.


Modificările si completările la documentele primare nu sunt acceptate. Documentele primare contabile incorect întocmite se anuleaza si se pregatesc noi.

Cei care au întocmit si au semnat documentele contabile detin responsabile pentru exactitatea informatiilor in ele.


Document contabil poate fi documentul electronic în cazul în care sint respectate cerintele prezentei legi si Legea cu privire la documentul electronic si semnătura electronică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu